Jeugdweek


Op deze pagina vind je alle informatie rondom onze jeugdvakantieweek zoals inschrijving, VJ’s, verhaal en kamplied.

 


Jeugdvakantieweek 2021

 

Dag 4

Wat een gezellige laatste dag hebben we gehad! Alle kleuren zijn gevonden en het goud in de pot aan de einde van de regenboog is terug! 🌈
Samen met de kleuren heeft Coloretta een plan bedacht om Grauwe Grijnzerd gevangen te nemen, zodat hij ons niet kan tegenhouden als we op zoek gaan naar de laatste kleur, paars. Professor Albert heeft een valkuil gemaakt en zorgt voor een knal waardoor Grauwe Grijnzerd zou denken dat de fietsmachine kapot is. We spelen allemaal alsof alles verloren is en dan komt Grauwe Grijnzerd lachend naar ons toe, denkend dat hij gewonnen heeft. Maar hij valt in de valkuil en de professor sluit hem op.
Opgelucht gaan we op zoek naar de kleur paars. Dobby fietst daarom naar Frankrijk, waar ze veel paarse druiven verbouwen om wijn van te maken. Tijdens haar fietstocht komen de handlangers van Grauwe Grijnzerd helaas met hun quads en zij bevrijden de slechterik. Hij spoort zijn handlangers aan om snel naar Frankrijk te rijden en Dobby te stoppen.
Dobby komt aan in Frankrijk en treft daar twee Fransmannen die aan het Jeu de Boulen zijn. Ze vraagt hen of zij Paars hebben gezien, maar de Fransmannen willen geen gesprek aangaan, omdat ze hun potje af willen maken. Hoe meer Dobby doorvraagt en aangeeft dat het heel belangrijk is, des te arroganter de Franse heren worden. Pas wanneer hun spelletje klaar is en ze vernemen dat er stinkende quads in aantocht zijn, geven ze toe. Paars blijkt om de hoek druiven aan het stampen te zijn. Met paarse voeten zien we haar de hoek om komen. Zij gaat graag mee naar de andere kleuren. Eenmaal thuis aangekomen, komt Grauwe Grijnzerd ook aan en hij barricadeert de weg voor Paars richting de goudpot. Professor Albert is echter slim en gooit een grote regenboogvlag over Grauwe Grijnzerd heen, zodat hij niets meer ziet en Paars in de goudpot kan stappen. Grauwe Grijnzerd is natuurlijk woedend en dreigt de goudpot om te gooien, zodat alle kleuren er uit stromen. Gelukkig heeft Coloretta een goed idee. Zij biedt Grauwe Grijnzerd een speciale zonnebril aan, waardoor hij geen last meer heeft van alle kleuren. Dit helpt en tevreden neemt Grauwe Grijnzerd afscheid.
Uiteindelijk verschijnt er een regenboogpersoon uit de pot en spuiten alle 6 de kleuren uit de grond. Er zit weer goud in de pot en ook nog leuke aandenkens voor alle kinderen. Het was een fantastisch avontuur dat gelukkig goed is afgelopen. Tot volgend jaar!

Dag 3

Wat hebben we weer een gezellige dag gehad! Er zijn weer veel spellen gespeeld en we hebben 2 kleuren gevonden!
Wat een problemen: geen idee waar blauw is, Dobby is ergens in de oceaan terecht gekomen en de fietsmachine is kapot. Gelukkig bedenken we dat het marsmannetje met een goede telescoop misschien wel kan zien waar Dobby terecht is gekomen. Rood belt vanuit de pot met de sateliettelefoon naar Mars en inderdaad, het marsmannetje wijst ons de weg naar Dobby. Zij is op de glijbaan van het zwembad terecht gekomen en wat blijkt? Blauw ligt in het zwembad! We bieden beiden een handdoek aan en vragen Blauw om in de pot te stappen. Het komt dus toch allemaal weer goed. Dobby is terug, de kleur blauw is gevonden en professor Albert gaat de machine maken.
’s Middags komt Grauwe Grijnzerd met een hoop bombarie langs, samen met duistere handlangers op quads. Hij is laaiend dat wij alweer vier kleuren hebben gevonden en wil absoluut niet dat wij de regenboog compleet maken. Met een grote knal met witte snippers verdwijnt hij weer.
Toch gaan wij vol goede moed verder en besluiten we op zoek te gaan naar de kleur Geel. Dankzij Kaz Ananas bedenken we dat we naar de digitale wereld af moeten reizen om Geel te zoeken tussen de Emoji’s. Professor Albert past de fiets machine aan, zodat Dobby in de telefoon van meneer Haiko terecht komt. Ze vindt Geel, maar die wil aanvankelijk niet mee, omdat die het veel te gezellig vindt met alle Emoji’s. De kinderen overtuigen Geel uiteindelijk door duidelijk te maken dat het bij jeugdwerk ook heel gezellig is. Geel reist mee terug en springt in de pot. Nog maar één kleur te gaan!

Dag 2

Vandaag hebben we een heerlijk dag gehad! Lekker spelletjes gespeeld, puzzels gemaakt en zandkastelen gebouwd.
We zijn nog in Groenland. We zien dat er meer groen onder de sneeuw tevoorschijn is gekomen. De grond begint te beven en er komt iemand uit de grond naar boven. De kleur Groen zat onder de grond gevangen door die gemene grauwe grijnzerd, bewaakt door de twee Eskimo’s. Nu is ze bevrijd en ze gaat maar al te graag mee naar huis, waar ze in de goudpot springt.
We besluiten om vervolgens op zoek te gaan naar de kleur Rood. Professor Albert heeft ons ingefluisterd dat we daarvoor naar een andere planeet moeten: Mars. Na heel lang fietsen komt Dobby daar aan, maar de Kleur rood gaat niet graag mee naar huis. Ze heeft daar namelijk een heel lief marsmannetje ontmoet waar ze verliefd op is geworden. Het marsmannetje kan niet op aarde overleven en kan dus niet mee, maar ze kunnen elkaar niet missen. Dobby biedt aan de satelliettelefoon van Coloretta aan het marsmannetje te geven, zodat ze altijd nog met elkaar kunnen bellen. Met dat aanbod besluiten ze afscheid te nemen en komt Rood toch mee naar huis.
Later verschijnt Grauwe Grijnzerd. Hij is echt woest, omdat we al drie kleuren hebben gevonden. Hij saboteert de fietsmachine zonder dat Coloretta en Dobby het in de gaten hebben.
Dobby gaat op zoek naar blauw en stapt op de fiets om af te reizen naar Oceanië. Ondanks onze waarschuwingen heeft ze niet het gevoel dat er iets mis is met de fietsmachine en dus begint ze vol goede moed te trappen. Plots gaat het helaas toch mis. De fietsmachine begeeft het en stort met een enorme plons in het water. Grauwe Grijnzerd komt lachend op en roept dat we de kleur blauw nooit zullen vinden en dat Dobby ergens in de Oceaan terecht is gekomen en niet meer terug kan, omdat de fiets kapot is. Erg spannend. Hopelijk bedenken we morgen een oplossing voor dit grote probleem.

Dag 1

Wat hebben we een leuke eerste dag gehad! Tijdens het ochtend programma heeft iedereen super veel geld verdiend door spelletjes tegen elkaar te spelen. Dit geld is smiddags gebruikt bij een veiling en om leuke producten voor de tentjes te kopen.
Professor Albert heeft voor Coloretta en Dobby een speciale fietsmachine gebouwd. Met deze draaiende machine kan Dobby op elke gewenste bestemming komen. Er wordt besloten om als eerste op zoek te gaan naar de kleur oranje, want we missen de ranja en de worteltjes heel erg. Aangezien heel Nederland tijdens de Olympische spelen in oranje is gehuld, fietst Dobby naar de Spelen in Tokyo. Daar treft ze een heel verdrietige Oranje aan, want de Olympische spelen zijn afgelopen. Oranje gaat dan ook graag mee met Dobby en stapt met alle plezier terug in de goudpot.
Later treffen we een boze Grauwe Grijnzerd. Hij baalt ervan dat we de kleur oranje hebben teruggevonden. Hij schreeuwt dat hij ervoor zal zorgen dat wij de andere kleuren niet meer zullen vinden. Wij laten ons niet uit het veld slaan en gaan op zoek naar de volgende kleur: groen. Daarom fietst Dobby naar Groenland, waar wij nog net zien dat Grauwe Grijnzerd iets bespreekt met twee Eskimo’s. Dobby vraagt de Eskimo’s vervolgens of zij de kleur groen hebben gezien, maar de Eskimo’s beweren dat er in heel Groenland geen groen te bekennen is; alleen wit van ijs en sneeuw. We kunnen dit niet geloven, maar de Eskimo’s worden kribbig en blijven ontkennen. Wanneer zij vertrekken zien wij dat er weldegelijk groen te vinden is onder de sneeuw waarop zij zaten. Wat is hier aan de hand? Hopelijk komen we daar morgen achter.

PROLOOG

JWR 2021: De gestolen kleuren

De kinderen zien een grote zwarte pot staan en vragen zich af waarom die hier staat en waar die voor dient. Er blijkt een dwerg in de pot te zitten, genaamd Dobby. Zij legt uit dat ze een groot probleem heeft en roept de kunstschilder Coloretta erbij. Samen vertellen zij dat de kleuren in hun dorp zijn verdwenen.

Dwerg Dobby legt uit dat zij altijd de pot met goud bewaakt waar de regenboog op uitkomt, maar dat ze plots een harde klap kreeg, waardoor zij bewusteloos raakte. Toen ze wakker werd, was de pot helemaal leeg, maar ook de regenboog was verdwenen! Zonder de regenboog die bij de pot met goud hoort, zijn er ook geen kleuren meer. Daarom hebben Dobby en Coloretta ook helemaal geen kleuren meer in hun kleding.

De kunstschilder en de dwerg leggen uit dat de pot met goud in hun dorp stond. Daarom is hun dorp als eerste aan de beurt en zijn hier alle kleuren al verdwenen. “Als we niet uitkijken, verspreidt het probleem zich en zullen verderop in de wereld steeds meer kleuren verdwijnen!”

Dan komt daar ineens een boze grijze verschijning aanzetten. Hij roept dat hij Grauwe Grijnzert heet, dat hij het goud heeft gestolen en ervoor zal zorgen dat alle kleuren op de hele wereld zullen verdwijnen!

Dobby en Coloretta bedenken een plan. Ze gaan niet op zoek naar het goud, want dat geeft die gemenerik nooit terug. Nee, in plaats daarvan gaan we tijdens de jeugdweek van 30 augustus tot en met 2 september op zoek naar de kleuren. Goud maakt niet gelukkig, maar mooie vrolijke kleuren wel. De kinderen van Ravenstein besluiten massaal dat zij hierbij zullen helpen.

 


Jeugdvakantieweek 2020

Dag 4

De professor heeft een machine gebouwd waarmee hij de door de kinderen ingeleverde vriendschapselementen over Ravenstein en omstreken wil knallen, zodat de vriendschap in onze omgeving weer versterkt wordt. Wanneer hij de machine aanzet, blijkt deze het echter niet te doen, omdat er te weinig aardkracht is om hem te laten werken. Gelukkig heeft de professor hier rekening mee gehouden en heeft hij uit voorzorg onze vrienden uit Tibet, Australië, Brazilië en Afrika over laten vliegen. Dit viertal gaat samen met de kinderen een drumfestijn houden. Het ritme uit deze vier gebieden samen zal voor voldoende aardkracht zorgen om de machine te laten werken. Even wordt de drumsessie nog verstoord door een aantal protesterende ouderen die last hebben van het geluid, maar gelukkig weten we ze al snel te overtuigen van het belang van de vriendschapsknal. Met een grote klapper worden alle vriendschapselementen uiteindelijk over Ravenstein en de omliggende dorpen geknald. Een perfect begin voordat we weer naar school en aan het werk gaan. Tot volgend jaar, hopelijk dan weer als vanouds in de bossen

 

Op advies van professor Goedevriend is meneer Haiko afgereisd naar hartje Afrika, waar hij een belangrijke Afrikaanse stam bezoekt. Hij wil graag weten wat het verbindende vriendschapselement van deze stam is. Er is alleen één probleem: hij verstaat deze Afrikanen niet. Hopelijk kan de professor dit voor hem oplossen.

Om half 10 beginnen de Reisgidstocht en de Checklist in het stadje. Direct na deze activiteit, dus om 11.30 uur, mogen jullie naar het voetbalveld komen om lekker frietjes te komen eten en voor de gezamelijke afsluiting. Denken jullie er ook aan om een picknickkleed voor jullie gezin en potten, pannen, blikken of stokjes mee te nemen naar de afsluiting!

Dag 3

Wat was het een gezellige dag vandaag! We zijn begonnen met een goede en swingende warming-up en daarna zijn er leuke spelletjes bij de Challenges en bij Sport en Spel gespeeld. Slaap lekker en tot morgen!

 

Twee Braziliaanse dames zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het Braziliaanse carnaval. Let goed op, want misschien leer je het één en ander over de vriendschapselementen van Brazilië.

Om half 10 worden jullie bij het voetbalveld verwacht voor de Challenges of voor Sport en Spel! Tot zo!

Groetjes JWR

 

Dag 2

Wat was het een gezellige dag bij ‘t Kempke vandaag! Er zijn hele mooie en creatieve safariparken gemaakt! Maar er is ook heerlijk geknutseld, gedanst, gespeeld en gevoetbald! Slaap lekker en tot morgen!

Goedemorgen! Vandaag laat de vrouw van Crocodile Dundee vanuit Australië zien wat daar de verbindende elementen der vriendschap zijn…

Om 9.30 starten de activiteiten bij en rondom ‘t Kempke. Zien we jullie daar? (Denk er wel aan om oude kleren aan te trekken, je kan namelijk vies worden).

Tot straks!
Groetjes JWR

Dag 1

Wat een leuke eerste dag was het! Er zijn hele mooie hutten gemaakt en ‘s middags heeft ook iedereen zich vermaakt met de reisgidstocht of met de checklist. Bekijk de winnaars hier! En we hebben het allereerste vriendschaps element voor Gustaav Goedevriend verzameld! Top gewerkt allemaal! Slaap lekker en tot morgen!

Zitten jullie er al klaar voor? Vandaag gaat professor Guustaav Goedevriend naar Tibet om te leren wat het vriendschapselement daar is. Kijken jullie mee?

Vanaf 9.30 kunnen jullie materialen gaan halen voor jullie voortuinen (speeltuin COOP en speeltuin Den Ong). Laten jullie wel jullie locatie weten en sturen jullie aan het einde van de ochtend een foto?
Tot straks!
Groetjes JWR

 

PROLOOG
Uitzending op omroep Walraven gemist?
Ook hier presenteren wij jullie: de proloog!

 

En nu?
Inschrijven kan via onze website. Onder het kopje Jeugdweek vind je de inschrijfpagina’s.
Of klik op een van de volgende linkjes:
Inschrijving kind
Inschrijving VJ

Klik hier voor meer informatie over de jeugdweek en de inschrijving.

Let op: per kind gebruik je één inschrijfpagina. Deelname is €5,- per kind/vj.
Vragen? Stel ze gerust. Ook voor ons is deze situatie nieuw maar samen hopen we er toch een superleuke week van te maken!

 

 


Jeugdvakantieweek 2019DAG 4
We zien Robin Hood uit het raam van het paleis klimmen. Ze doet haar capuchon af en we zien dat het inderdaad Robijn is. Robijn legt uit dat ze het heeft gehad met het gemene gedrag van haar ouders. Ze kijken neer op anderen en delen niets. Daarom heeft ze met andere lieve mensen een bende opgericht. Ze vechten voor diegenen die het zelf niet kunnen: ze helpen mensen die hulp nodig hebben. Vervolgens neemt Robijn haar plan door met de kinderen en vraagt ze om hulp bij het veroveren van het hele paleis. De roversbende wil het paleis openstellen voor alle arme mensen. Ook Henri en Marloes helpen graag mee.
Later die dag willen Roderijck en Arroganda aan de ultieme strijd beginnen. Terwijl zij hun strijdkleding aantrekken, start echter het plan van Robin Hood. Ze fluit op haar vingers en we horen de bekende hoorn. De bendeleden komen van alle kanten en volgens plan, zoals afgesproken, beginnen de kinderen massaal te gillen, waarop Roderijck en Arroganda naar buiten komen gestormd. De rovers zijn met velen, de kinderen laten de rovers uiteraard hun gang gaan en in de haast is het rijke stel ook nog de brandweerspuit vergeten. De rovers nemen het paleis over en Henri en Marloes komen met de brandweerspuit naar buiten, gericht op Roderijck en Arroganda. Het paleis is overgenomen en is nu van iedereen die het nodig heeft. De rijken vinden dit natuurlijk verschrikkelijk en zijn helemaal stomverbaasd als ze er achter komen dat Robin Hood hun dochter Robijn blijkt te zijn.
Arroganda en Roderijck zeggen dat ze heel veel spijt hebben en hun leven zullen beteren. De aardige Henri en Marloes willen ze nog een kans geven en laten ze binnen. Dat hadden ze beter niet kunnen doen, want Arroganda rent met allerlei dure juwelen naar buiten en Roderijck plaatst zelfs een bom. Alles lijkt verloren, want de tijdklok begint af te tellen. Broeder Tuck doet een verwoede poging om de bom te ontmantelen, maar de klok tikt maar door en telt uiteindelijk af naar 0! Er klinkt een grote knal, maar in plaats van dat het paleis instort, spuit er confetti de lucht in. Broeder Tuck heeft de bom omgebouwd tot confetti-kanon. Gelukkig is alles goed gekomen. Roderijck en Arroganda worden verbannen naar de uitkijktoren en Robin Hood bedankt de kinderen voor hun uitstekende hulp.

JWR2019-Donderdag-1

JWR2019-Donderdag-2

JWR2019-Donderdag-3

JWR2019-Donderdag-4

JWR2019-Donderdag-5

JWR2019-Donderdag-6

JWR2019-Donderdag-7

JWR2019-Donderdag-8

JWR2019-Donderdag-9

JWR2019-Donderdag-10

JWR2019-Donderdag-11

JWR2019-Donderdag-12

JWR2019-Donderdag-13

JWR2019-Donderdag-14

JWR2019-Donderdag-15

JWR2019-Donderdag-16

JWR2019-Donderdag-17

JWR2019-Donderdag-18

JWR2019-Donderdag-19

JWR2019-Donderdag-20

JWR2019-Donderdag-21

JWR2019-Donderdag-22

JWR2019-Donderdag-23

JWR2019-Donderdag-24

JWR2019-Donderdag-25

JWR2019-Donderdag-26

JWR2019-Donderdag-27

JWR2019-Donderdag-28

JWR2019-Donderdag-29

JWR2019-Donderdag-30

JWR2019-Donderdag-31

JWR2019-Donderdag-32

JWR2019-Donderdag-33

JWR2019-Donderdag-34

JWR2019-Donderdag-35

 

DAG 3
Omdat gisteren cadeaus van de high tea zijn gestolen, hebben Roderijck en Arroganda nog meer ‘vermist’ posters gemaakt. Arroganda geeft ons weer de opdracht om ze op te hangen, want die spullen zijn van hun en van niemand anders! We merken steeds meer dat deze rijke mensen helemaal niet zo aardig zijn.
Roderijck stelt voor om een trainingskamp te organiseren, zodat we weerbaarder worden tegen de rovers. Robijn en broeder Tuck hebben hier eigenlijk ook wel oren naar, in de hoop dat de kinderen juist leren om met de rovers mee te strijden in plaats van tegen de rovers. Ze leggen aan de kinderen hun werkwijze uit: broeder Tuck gaat altijd op onderzoek uit en bepaalt waar Robin Hood en de roversbende kunnen gaan stelen. Dit is altijd bij gemene rijke mensen. Vervolgens verzamelt broeder Tuck de gestolen spullen en deelt hij ze uit aan arme mensen. Robijn is het onaardige en hebberige gedrag van haar ouders beu en helpt de rovers om haar ouders te beroven. Haar moeder heeft net allemaal nieuwe spullen besteld, vooral dure schoenen, dus broeder Tuck gaat nieuwe logo’s in het paleis ophangen.
Later op de dag klinkt er een hoorn en van alle kanten komen rovers aanrennen. Wij schrikken hiervan en roepen: “Stop!” De hele situatie bevriest op dat moment. We nemen alles nog eens door en trekken de conclusie dat de rovers het misschien toch goed bedoelen. Aangezien we graag willen weten wie die mysterieuze Robin Hood toch is, kijken we stiekem onder de capuchon. En wat blijkt? Het is Robijn! Robijn is Robin Hood, de leider van de rovers! We besluiten het ‘freeze moment’ op te heffen en de rovers verder te laten gaan. Roderijck en Arroganda laten zich echter niet zomaar beroven en de rovers worden door Roderijck verjaagd met een grote brandweerspuit. We willen graag weten hoe dit morgen afloopt.

JWR2019-Woensdag-1

JWR2019-Woensdag-2

JWR2019-Woensdag-3

JWR2019-Woensdag-4

JWR2019-Woensdag-5

JWR2019-Woensdag-6

JWR2019-Woensdag-7

JWR2019-Woensdag-8

JWR2019-Woensdag-9

JWR2019-Woensdag-10

JWR2019-Woensdag-11

JWR2019-Woensdag-12

JWR2019-Woensdag-13

JWR2019-Woensdag-14

JWR2019-Woensdag-15

JWR2019-Woensdag-16

JWR2019-Woensdag-17

JWR2019-Woensdag-18

JWR2019-Woensdag-19

JWR2019-Woensdag-20

JWR2019-Woensdag-21

JWR2019-Woensdag-22

JWR2019-Woensdag-23

JWR2019-Woensdag-24

JWR2019-Woensdag-25

JWR2019-Woensdag-26

JWR2019-Woensdag-27

JWR2019-Woensdag-28

JWR2019-Woensdag-29

JWR2019-Woensdag-30

JWR2019-Woensdag-31

JWR2019-Woensdag-32

JWR2019-Woensdag-33

JWR2019-Woensdag-34

JWR2019-Woensdag-35

JWR2019-Woensdag-36

JWR2019-Woensdag-37

JWR2019-Woensdag-38

JWR2019-Woensdag-39

JWR2019-Woensdag-40

JWR2019-Woensdag-41

JWR2019-Woensdag-42

JWR2019-Woensdag-43

JWR2019-Woensdag-44

JWR2019-Woensdag-45

JWR2019-Woensdag-46

JWR2019-Woensdag-47

JWR2019-Woensdag-48

 

DAG 2
Onderweg naar de zandvlakte hebben de kinderen een kampementje van de rovers gezien. Arroganda en Roderijck besluiten om met z’n allen een hier naartoe te gaan, maar helaas zijn de rovers alweer vertrokken met al hun spullen. Het rijke stel vertelt ons dat gisteren heel hun keuken is leeggeroofd en dat ze niet eens meer kunnen ontbijten. Ze hebben ‘vermist’ posters gemaakt en geven ons de opdracht om deze op te hangen.
Bij het materialenhok van Jos zagen we hetzelfde logo hangen als gisteren op het paleis en nu is ook Jos verschillende spullen kwijt. Dan komen Henri en Marloes voorbij, samen met dezelfde man als gisteren. Ze eten een luxe broodje en drinken jus ‘d Orange uit een chique glaasje en bedanken de man hiervoor. De man zegt dat ze beter Robin kunnen bedanken. Hij stelt zich voor als broeder Tuck en legt uit dat hij graag deelt met mensen die het minder goed hebben.
Roderijck en Arroganda organiseren een high tea ter ere van de verjaardag van Robijn. Er komen rijke mensen op visite die grote cadeaus geven. We zien echter dat Robijn samen met broeder Tuck een overval op deze high tea voorbereidt. Wanneer de high tea is afgelopen en iedereen naar binnen is, plakt broeder Tuck de kenmerkende logo’s op verschillende cadeaus. Vervolgens horen wij een hoorn vanaf de uitkijktoren. Boven op deze toren zien wij een rover staan met pijl en boog. De pijl wordt afgevuurd en komt bij ons terecht. Aan de pijl hangt een briefje waarop staat: “Wij vechten voor diegenen die het zelf niet kunnen”. Het briefje is ondertekend door Robin Hood. Wie is die mysterieuze Robin Hood toch? Hopelijk komen we daar morgen achter.

JWR2019-Dinsdag-1

JWR2019-Dinsdag-2

JWR2019-Dinsdag-3

JWR2019-Dinsdag-4

JWR2019-Dinsdag-5

JWR2019-Dinsdag-6

JWR2019-Dinsdag-7

JWR2019-Dinsdag-8

JWR2019-Dinsdag-9

JWR2019-Dinsdag-10

JWR2019-Dinsdag-11

JWR2019-Dinsdag-12

JWR2019-Dinsdag-13

JWR2019-Dinsdag-14

JWR2019-Dinsdag-15

JWR2019-Dinsdag-16

JWR2019-Dinsdag-17

JWR2019-Dinsdag-18

JWR2019-Dinsdag-19

JWR2019-Dinsdag-20

JWR2019-Dinsdag-21

JWR2019-Dinsdag-22

JWR2019-Dinsdag-23

JWR2019-Dinsdag-24

JWR2019-Dinsdag-25

JWR2019-Dinsdag-26

JWR2019-Dinsdag-27

JWR2019-Dinsdag-28

JWR2019-Dinsdag-29

JWR2019-Dinsdag-30

JWR2019-Dinsdag-31

JWR2019-Dinsdag-32

JWR2019-Dinsdag-33

JWR2019-Dinsdag-34

JWR2019-Dinsdag-35

JWR2019-Dinsdag-36

JWR2019-Dinsdag-37

 

DAG 1
We zijn in de bossen bij elkaar gekomen om de rijke Roderijck en Arroganda te helpen bij hun strijd tegen de rovers, omdat ze al voor de zoveelste keer door hen zijn beroofd. Wat ons meteen opvalt, is dat het rijke stel voor zichzelf een prachtig luxe paleis heeft laten bouwen, terwijl wij het met zeer eenvoudige tentjes moeten doen.Gaandeweg de dag ontmoeten we verschillende mensen, zoals Robijn, de dochter van Roderijck en Arroganda. Ook ontmoeten we Henri en Marloes, twee arme mensen die op de zandvlakte wonen. Via hen komen we er achter dat ons kampement helemaal niet door Roderijck en Arroganda geregeld is, maar dat ze tenten in beslag hebben genomen, waar normaal gesproken arme mensen in wonen. Gelukkig zijn Henri en Marloes erg aardig en vinden ze het prima als wij nog een aantal dagen blijven. Bij Henri en Marloes liep nog een derde mysterieus persoon, die een logo boven het paleis van het rijke stel plaatste.Wanneer de rijke mensen gaan slapen, komen de rovers te voorschijn. Ze sluipen het paleis binnen en in een grote zak nemen ze verschillende spullen mee. We horen de naam ‘Robin’ vallen en één van de rovers roept: “Wij vechten voor diegenen die het zelf niet kunnen!” Roderijck en Arroganda zijn erg boos dat ze weer bestolen zijn en zijn bang dat zelfs hun dochter Robijn meegenomen is. Het hele gebeuren roept erg veel vragen bij ons op. Hopelijk komt er morgen meer duidelijkheid.

DSC_8269

DSC_7506

DSC_7529

DSC_7539

DSC_7543

DSC_7556

DSC_7560

DSC_7587

DSC_7591

DSC_7598

DSC_7607

DSC_7638

DSC_7663

DSC_7742

DSC_7763

DSC_7800

DSC_7861

DSC_7863

DSC_7949

DSC_7988

DSC_8002

DSC_8005

DSC_8020

DSC_8038

DSC_8068

DSC_8106

DSC_8134

DSC_8142

DSC_8198

DSC_8375

DSC_8384

DSC_8387

DSC_8391

DSC_8394

DSC_8407

DSC_8421

DSC_8427

DSC_8433

 

HET KAMPLIED
Het lied van dit jaar is op de melodie van ‘Cowboys en Indianen’ van De Dikdakkers.
Als je de melodie niet kent of je wilt het lied oefenen, klik dan hieronder om de muziek te starten.

Kamplied 2019

Hier volgt de tekst van het kamplied:

Kindervakantieweek
Hier met z’n allen in de bossen
We spelen leuke spellen
Steeds op zoek naar avontuur
We werken goed samen
en lachen en zingen
Ik wil nergens anders zijn
Kindervakantieweek
bij Jeugdwerk Ravenstein

Die Arroganda en die Roderijck
en hun Robijntje zijn ontzettend rijk
Ze wonen hier in ‘t allerduurste huis
Ze delen niks en dat is echt niet pluis
Maar Robin gaat daar iets aan doen
zijn Rovers willen alle poen
Allen gelijk
dat is waar het om gaat

Kindervakantieweek ……
2x

 

INFORMATIEBOEKJE

Ook zo nieuwsgierig bij wie je in het groepje zit, wie je hebt als leiding of wanneer we welk spel gaan doen? Lees het allemaal terug in het informatieboekje van de jeugdvakantieweek.
Klik hier om het informatieboekje te openen.
Heb je na het lezen hiervan nog vragen neem dan contact op door ons een mail te sturen naar organisatie@jeugdwerkravenstein.nl
Tot maandag de 12e, wij hebben er al zin in!

 

PROLOOG
Bij het huis van het rijke echtpaar Roderijck von Raevensteijn en Arroganda von Raevensteijn – Hoogmoedt zien we hoe hun personeel hard aan het werk is terwijl zij lekker liggen te luieren. Wanneer het stel in slaap valt, komen er rovers uit de bosjes die hun spullen stelen. Voordat de rovers er vandoor gaan, roept er één: “Wij vechten voor diegenen die het zelf niet kunnen!” Wanneer Roderijck en Arroganda wakker worden en er achter komen dat ze voor de zoveelste keer beroofd zijn, besluiten ze ten strijde te trekken tegen de rovers. Ze weten dat deze roversbende zich schuil houdt in de bossen, dus vragen ze de kinderen om in de week van 12 augustus te komen helpen in hun strijd. Deze rijke mensen zullen dan zorgen dat er een mooi kamp klaar staat.

JWR-Proloog-2019-8

JWR-Proloog-2019-11

JWR-Proloog-2019-12

JWR-Proloog-2019-14

JWR-Proloog-2019-15

JWR-Proloog-2019-18

JWR-Proloog-2019-20

JWR-Proloog-2019-21

JWR-Proloog-2019-22

JWR-Proloog-2019-23

JWR-Proloog-2019-26

JWR-Proloog-2019-28

JWR-Proloog-2019-29

JWR-Proloog-2019-34

JWR-Proloog-2019-38

JWR-Proloog-2019-41

JWR-Proloog-2019-45